Water parameters (Crystal Red)

PH : 6.0 – 6.8
CRS hebben liever zuurdere water, een pH lager dan 7 is belangrijk. Er zijn gevallen waarin CRS zijn gehouden met een hogere pH, maar de levensduur, gezondheid en voortplanten worden dan verminderd. Ideale pH is tussen 6.0-6.8.

GH : 4 -6
Streef naar een GH waarde van 4-6. GH is in wezen de calcium-en magnesiumgehalte in het water, deze zijn essentieel voor het houden, opgroeien en vervellen van de garnalen. Het beste is om RO water (osmose) te gebruiken en de GH waarde te optimaliseren met mineralen, dit is om nare verrassingen uit het leidingwater te voorkomen.

KH : 0
De meeste kwekers streven naar een kh van 0. In het wild vervellen en broeden garnalen vaak na een zware regenval. KH bij 0 imiteert de regen en stimuleert constante paring.

TDS : 100 – 150
De ideale TDS ( total dissolved solids) niveaus is tussen 100-150 ppm. Als je GH juist is met RO water dan is TDS meestal eenvoudig te bereiken .

Ammoniak , nitriet en nitraat : 0
Net als vissen houden, moet ammoniak en nitriet 0 als standaard zijn. Nitraat in een garnalen tank moet ook worden naar 0 of zo dicht mogelijk zijn. Hoog nitraatgehalte verlaagt het immuunsysteem van de garnalen waardoor ze zeer gevoelig voor bacteriële infecties , waarschijnlijk de belangrijkste oorzaak van sterfgevallen garnalen .

Zuurstof : hoge zuurstofgehalte
Een eenvoudige lucht steen is noodzakelijk, hoge zuurstofgehalte zijn essentieel! Garnalen zien, gedragen, voelen zich beter in een tank met een goede zuurstof niveaus.

Temp : 21 – 23 Celsius
Probeer naar een temperatuur tussen 21-23 te streven. Temperatuur van 21 graden celsius kan resulteren in een sterkere kleur aan de garnalen, 23 celsius helpt eitjes uit een paar dagen eerder uit te komen. Voorkom schommelende temperatuur. Probeer de temperatuur constant te houden.